Forma finală a Legii bugetului 2018 din Italia a ajuns la Senat pentru adoptare și aduce o serie de măsuri fiscale destinate în mare măsură tinerilor și familiilor și care reprezintă, de fapt, diverse facilități fiscale sau bonificații.

Una dintre măsurile fiscale prezente  în această formă a Legii bugetului este acordarea unui bonus pentru angajarea tinerilor cu vârsta de până la 35 de ani. Practic, măsura prevede reducerea cu 50% și timp de trei ani a contribuțiilor datorate statului pentru angajații tineri, în limita a 3.000 de euro. Această măsură se va aplica doar anul viitor, în prezent existând o măsură asemănătoare, dar care se aplică doar celor cu vârsta de până la 29 de ani. Altă măsură care vizează contribuțiile este și cea care le elimină pentru angajații din agricultură cu vârsta de până la 40 de ani.

Începând de anul viitor, abonamentele pe mijloacele de transport public în comun vor beneficia de o deducere de 19%, în limita a 250 de euro. Reducerea vizează persoanele care fac naveta și se aplică la transportul cu autobuzul, metroul și trenul, care poate fi local, regional sau interregional. Aceeași deducere se va aplica și abonamentelor achiziționate de angajatori pentru angajați sau rude.

Legea bugetului 2018 prevede și alocarea unei sume mult mai mari Fondului Social pentru Ocuparea Forței de Muncă și Formare Profesională pentru promovarea și desfășurarea unor acțiuni de formare. Valoarea suplimentară alocată acestui fond este de două milioane de euro, alte zece milioane fiind alocate burselor dedicate învățământului universitar.

Pe lângă măsurile amintite anterior, în Legea bugetului mai sunt prevăzute și bonusuri pentru posesorii de locuințe. De exemplu, există un bonus (Ecobonus) pentru creșterea eficienței energetice a imobilelor și care permite reducerea cheltuielilor cu până la 65%, unul pentru renovarea clădirilor de locuințe (reducerea e de 50%), unul pentru dotarea cu mobilă a locuințelor (reducere de 50%) și unul pentru consolidarea antiseismică a imobilelor situate în regiunile cu risc seismic mare (reducere de 70-80%).

În Legea bugetului pe anul viitor a fost introdus și un bonus pentru sistematizarea și întreținerea grădinilor, teraselor, balcoanelor și curților. Acesta este numit Bonus Verde și permite o reducere a cheltuielilor legate de amenajarea spațiilor verzi de 36%.

 

Vrei sa nu mai pierzi timp căutând informații pe acest subiect? avocatnet.ro premium te informează când apar noutăți pe această temă, dar și despre alte modificări importante care te afectează. Facem deja asta pentru mii de profesioniști. Află cum te putem ajuta și pe tine!