Potrivit unui proiect de lege inițiat de către vicepreședintele Comisiei de Igienă și Sănătate din Senat și sprijinit de Federația Ordinelor Medicale, pentru primele trei zile ale concediului medical nu va mai fi necesar certificatul medical. În locul acestui certificat medical, angajatul cu probleme medicale va da o declarație pe propria răspundere în care își va evalua starea de sănătate.

În prezent, pentru a absenta motivat de la serviciu pe motiv de boală, salariatul trebuie să înștiințeze mai întâi angajatorul, iar apoi să se prezinte la doctor pentru ca acesta să certifice prezența unei afecțiuni care impiedică angajatul să lucreze. Mai exact, medicul, pe baza simptomelor clinice observabile, indică în certificatul medical afecțiunea și numărul de zile necesare refacerii și în care angajatul nu se poate prezenta la muncă.

În practică există afecțiuni care nu se pot constata foarte ușor. De exemplu, durerile de stomac sau de cap nu pot fi constatate direct, iar medicul trebuie să se bazeze pe declarațiile pacientului și pe relația de încredere pe care o are cu acesta.

În Italia, în cazul falsificării unui certificat medical, legea prevede pedepse aspre, atât pentru medic, cât și pentru angajat. În aceste cazuri, se aplică amenzi de până la 1.600 de euro și pedepse cu închisoarea de până la cinci ani.

Această măsură urmărește modificarea legislației privitoare la concediul medical pentru a elimina răspunderea medicului în cazul unor declarații false ale angajatului și pentru a-i permite acestuia din urmă să beneficieze de concediu medical chiar și în cazul unor afecțiuni mai ușoare și de scurtă durată.

Proiectul prevede obligația salariatului, în cazul unor afecțiuni temporare ce îl împiedică să lucreze, de a informa angajatorul, dar și medicul, printr-o declarație pe propria răspundere. Această declarație se va transmite electronic către INPS (Istituto Nazionale Previdenza Sociale) și către angajator și acoperă primele trei zile de absență motivată medical.

Această schimbare este susținută de multe voci din lumea medicală, dar există și îngrijorări cu privire la faptul că unele persoane vor abuza de acest tip de concediu, aducând prejudicii angajatorului.