1. Conduci în Italia? Poți fi amendat și dacă folosești telefonul cât stai la semafor

În cazul în care circuli cu mașina în Italia și obișnuiești să folosești telefonul mobil atunci când aștepți ca semaforul să se facă verde, trebuie să știi că există riscul de a primi o amendă pentru această activitate. Informații suplimentare despre acest subiect pot fi găsite aici.

2. Ai fost surprins de un radar mergând cu viteză în Italia? Iată când poți contesta și anula amenda

Dacă ai fost surprins de un aparat radar depășind viteza maximă admisă poți contesta amenda primită și, în anumite situații, aceasta se poate anula. Informații suplimentare despre acest subiect pot fi găsite aici.

3. Cât timp poți circula în România cu o mașină înmatriculată în Italia?

Perioada în care o mașină înmatriculată în Italia poate să circule în România este de maximum 90 de zile de la intrarea lor în țară, dar cu o condiție. Informații suplimentare despre acest subiect pot fi găsite aici.

4. Înmatricularea unui autovehicul în Italia: Acte necesare și taxe

În acest articol vei găsi informații despre înmatricularea unui autovehicul în Italia, fie el autovehicul nou, rulat sau care a fost anterior înmatriculat într-o țară din Uniunea Europeană, dar și costurile implicate de această înmatriculare. Informații suplimentare despre acest subiect pot fi găsite aici.

5. Legislația rutieră în Italia: Ce trebuie să știi ca să nu plătești amenzi

Regulile de circulație din Italia sunt asemătoare cu cele din România, dar valorile amenzilor sunt mult mai mari. În acest articol vei găsi un ghid cu principalele reguli de circulație din Italia, în așa fel încât să eviți primirea unor amenzi de circulație. Informații suplimentare despre acest subiect pot fi găsite aici.

6. Pleci cu mașina ta din România în Italia? Când ești obligat să o înmatriculezi acolo

În funcție de perioada petrecută în Italia, există posibilitatea de a fi obligat să înmatriculezi mașina în Italia. Află după ce perioadă apare această obligație și când nu ești obligat să reînmatriculezi mașina. Informații suplimentare despre acest subiect pot fi găsite aici.

7. Trebuie să parcați în centrul unui oraș din Italia? Asigurați-vă că o veți face în legalitate și nu primiți amendă

În mai multe orașe din Italia, accesul autoturismelor în zonele centrale este interzis fără un permis special de acces. Decizia de limitare a accesului în zonele centrale ale orașelor a fost luată pentru a proteja clădirile și pentru a reduce poluarea. Informații suplimentare despre acest subiect pot fi găsite aici.